I flyt

IMG_1086[1]

Har du noen gang tenkt på at når du strever, så er det noe du trenger? Og har du noen gang tenkt på at dette er noe du kan gi deg selv?

Istedenfor å skylde på andre og gå «ut der» så finnes det en mulighet for å møte det som dukker opp i deg. At det egentlig ikke handler om den andre, men at det er noe i deg som trenger varme og oppmerksomhet, fremfor å bli svelget ned. Hvis vi svelger ned, plasserer et smil oppå der og et «neida, jeg er ikke sint» eller «neida, jeg tar meg ikke nær av det» så er det en blindvei. Det lover jeg deg. For hvis vi faktisk føler oss sint eller triste så er det av en grunn. Opphavsgrunnen til følelsene ligger dog ikke nødvendigvis i det som skjer der, det kan ha en annen historie. Det som uansett skjer når vi sier nei til følelsen er at vi fornekter vår egen energiflyt. Vi skaper blokkeringer i oss selv. Og vi sender ut doble signaler – til den andre og ikke minst til oss selv – vi skaper forvirring i systemet. Når det er sagt så mener jeg ikke at vi skal utlevere følelsene våre i øst og vest og uttrykke vårt indre følelsesliv til alle rundt oss hele tiden, neida, men snarere finne en måte å anerkjenne hva som f a k t i s k skjer i deg.

Motstanden i oss trenger å bli møtt med åpne armer. Bli beveget.

Start med å gi det pust. Og deretter tyngde. La det hele slippes ned. La det være som det er. La kroppen lede deg. Inn i f l y t med din egen energi. Er den tung, så la kroppen bli tung. Føles det ubehagelig, la det være ubehagelig. Skap simpelthen kontakt med kroppen slik den sanses der og da og hvil i det.  Hvil i det indre landskapet. Hvor kan pusten slippe mer til? Hvor kan jeg slippe enda mer tyngde? Hvordan kan jeg gi mer plass til min egen flyt av energi? Hvordan sirkulerer energien i meg?

Dette er f l y t folkens! Det er her alt starter. Jeg mener ALT! Det er herifra kreativiteten og skaperkraften stiger opp fra, det er herifra vi kan pakke opp den gaven av unike menneskelige egenskaper som vi hver og en besitter. Det er herifra vi kan få et utviklende og spennende samspill med andre mennesker – være seg i de små sirklene hjemme i familien, i de litt større sirkelen blant venner og kolleger – på skole og arbeidsplass eller i de virkelige store sirklene som går på samfunn og styringssystemer. Det er her fredsarbeidet starter! Vi må starte med oss selv og komme i kontakt med «flesh and bone». Vi må rett og slett tilbake til kilden og starte der.

Hva kan du gi deg selv i dag for å bringe deg mer i kontakt med flyten?

Ha en deilig dag <3

Kari

2 Comments

  1. Ingunn

    Veldig bra, kari! Bra påminning for meg som i dag kjenner at energien forsvinner ned i malingsbøtta i det vi er i innspurten med oppussing før flytting. Kanskje alt ikke trenger bli ferdig likevel- heller nyte fridagen min litt også…balanse… Skal komme meg på dansen din snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *