Kom mai du skjønne milde

IMG_7676

Kom mai du skjønne milde…
Ååå som jeg elsker denne tiden av året.

Vårdansen er ekstremt vital nå. Det ulmer i gjorda, det løvast i li og det spretter på mark. Jeg så de første hvitveisene i går og det luktet deilig bløt jord og mose når jeg gikk tur i skogen i vårregnet i går. Mmmm…

Jeg kjenner at denne tiden berører noe i meg. En energi som vil opp og frem, presse seg gjennom, lag for lag, som vil leve og puste.

Som en spire som presser seg gjennom jorda for å ta imot lyset.
Det som vokser og folder seg ut i naturen… er helt i kontakt med når det er klart for å bevege seg videre og når det er best å hvile i energien enn så lenge. Stiller ikke spørsmål. Ingen krav eller forventninger om at det er bedre å være i full blomst enn å være en liten spire

Er det ikke sånn for oss mennesker også? Når vi tørr å stole på vår egen flyt og følger energien, så blir veien til av seg selv. Der vi kan hvile i det som er sant for oss, i kontakt med essensen i oss selv og rundt oss.

Ja, den muligheten har vi! Vi har alle tilgang til denne vitale kilden. Det som også gjelder for oss alle, er at vi mister kontakten med det med ujevne mellomrom. DERFOR trenger vi en praksis. Derfor gir det å danse 5 rytmer en mulighet til å komme tilbake til den indre dansen, igjen og igjen.

Derfor vil jeg også invitere deg til å dykke inn i det dansende rommet på helgeworkshopet

DANSENS KREATIVE VEI 3.-5 juni

Er du klar for å gi deg selv et rom for utforskning og fordypning i kroppens mysterier? 5 Rytmer er en kreativ utforskning av bevegelser og rytmer. Vi lytter til kroppen og følger rytmene. Vi danser – uten å skulle prestere eller skulle mestre bestemte dansetrinn. Vi hviler i kroppen, vi lytter til kroppen, vi følger kroppen og vi lar oss selv finne tilbake til vår genuinitet gjennom å hvile i øyeblikket.

De fleste av oss kan kjenne seg igjen i at vi lever ut kun en del av potensialet som bor i oss. Når vi danser 5 rytmer finner vi tilbake til kontakten mellom hode og kropp, mellom innside og utside og mellom hva vi kjenner og hva vi sier og gjør. Ved å rette oppmerksomheten inn i kroppen øker sanseligheten og vi blir mer bevisste hva kroppen forteller oss. Vi fininnstiller det flotte instrumentet kroppen er og blir mer lydhøre for hva den har å fortelle oss og kommer i kontakt med genuiniteten i oss. Dette inviterer vi inn i fysiske bevegelser, danser det og puster med det. Gjennom dansen kan vi finne tilbake til kroppens kilde til energi og erfare hvilken kraft og hvilket potensiale som ligger i kroppen – bare vi tillater den å bli hørt og lar den få snakke sitt språk. Dette gjør vi en og en, hver for oss og sammen som gruppe.

Dette helgekurset er en fordypning i de 5 rytmene som er flyt-stakkato-kaos-lyrisk-stillhet, universelle kvaliteter av vår væren. Flyt setter oss i kontakt med sanseligheten som vi fysisk erfarer gjennom kroppen, gjennom å si ja til hva kroppen forteller oss, hvor vi følger det og der hvor vi har tillit til at kroppen leder oss dit vi skal. Når vi så er forankret i egen kropp kan vi begynne å ta imot en annen kvalitet, stakkato, der vi uttrykker oss ut i fra å hvile i egen kropp. Da kan vi kjenne hvilke behov kroppen har, da kan vi finne hvilken retning vi vil gå, da kan vi navigere og kommunisere ut ifra det som er sant for oss. Kaos som er neste kvalitet gir oss en fysisk mulighet til å la kroppen riste løs og løse ut det vi ikke trenger å holde på lengre. Helt fysisk lar vi kroppen finne sin egen kaotiske dans. Viselig innrettet som naturen er, så oppstår det noe nytt når noe er sluppet. Denne kvaliteten kaller vi lyrisk. I det nye rommet er det en kvalitet av letthet, kreativitet, spontanitet og lekenhet. Dette danser vi til kroppen finner sin vei inn i stillheten der kvaliteten av å integrere og bevitne beveger seg gjennom oss og vi lander energiene som har beveget seg gjennom oss. Alt dette – en bølge.

TID: Fredag 3.juni kl 18-21 ÅPEN KVELD (kr. 400,-)
WORKSHOP lørdag 4.juni kl 11-17, søndag 5.juni kl 11-17
PRIS: Kr. 1800,- for hele helga/ kr. 1500,- for lørdag og søndag og kr. 400,- for kun fredag kveld. Påmeldingsfrist 26. mai.
STED: DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag, Strandveien 33, 7042 Trondheim
PÅMELDING: Betaling av depositum kr. 500,- send mail til karianamika@gmail.com for informasjon om innbetaling og mulighet for plass.

<3 Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *