En grå dag!

IMG_1144

I dag var det en grå dag. Ute. Det regnet. 7 grader. Kaldt til å være i august. Skulle gjerne hatt på meg hansker (og lue!) når jeg dro ut. Gjorde ikke det, men tok på meg støvler og parkas og et stort skjerf. Jeg liker det. Føler meg hjemme i den kledningen.

Så tenkte jeg på dette med grått vær. Vi snakker så mye om været i dette landet. Ja, jeg er enig i at det var litt hustrig. Kunne absolutt tenkt meg noen grader til og enda noen uker hvor jeg kunne brukt skjørtene og sandalene mine. Sommersesongen er tross alt ganske kort i Norge. Trøndelag skilter heller ikke med størst værgaranti. Men været er som det er. Ikke noe å gjøre med.

Men altså. Er det sånn at dårlig vær nødvendigvis betyr at det er tungt? Trist? – Den er vi oppvokst med. Men er det sant? Grått er jo bare en del av det store fargekartet. En fasett av det store bildet. På akkurat samme måte som været skifter i temperatur, vindstyrke, sol, nedbør eller oppholds så består jo vi mennesker også av alle mulige slags indre klima, farger og nyanser. Som skifter. Og så handler det om hvordan vi har det med det. Gjør det ikke?

Kanskje gjør vi det litt vanskelig for oss selv når vi «krever» noe spesielt av været. Eller av andre – eller for å ikke nevne av oss selv. For sånn driver vi jo på. Krever, forventer, blir skuffa, og så på`n igjen. I dag hadde jeg et «bright moment» der jeg satt på kaffebar og virkelig sanset min doble cortado. Jeg luktet den. Jeg smakte den. Jeg nøt den.

Så var det tomt. Jeg vurderte om jeg skulle kjøpe en til for å få øyeblikket til å vare litt lengre…

Tenkte søren, at jeg ikke tok bilde av den og publiserte på sosiale medier…!!!

I dag var jeg i kontakt med meg selv og godtok at det var over. Så gikk jeg etterhvert fra kaffebaren og møtte nye øyeblikk.

Nå er det kvelden. En grå dag går mot kveld og natt. Himmelen. Har du lagt merke til alle blånyansene som oppstår? Sånn som nå klokka 22.20 i Trondheim. Mørket senker seg på det grå skydekket. Legger seg som et teppe over byen. Det er så fint. Som et maleri. Og jeg kjenner at jeg vil krype under dyna… GOD NATT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *