Om å leve helhjertet

IMG_5338

Det skrives om og snakkes om av så mange nå. Noen forsker på det på vitenskapelig nivå. Andre forsker på det inni seg. Å leve h e l h j e r t e t. Å være åpen. Kathrine Aspaas skriver om den emosjonelle revolusjon. Brenè Brown forsker på sårbarhet. Per Fugelli skriver og snakker om at vi er medfødt «feilvare»… Og New York Times-spaltisten David Brooks skriver at «vi er i ferd med å gjennomgå en bevissthetsrevolusjon.» «Når vi analyserer alt det som skjer, får vi til slutt et nytt syn på den menneskelige natur. Det vokser fram en ny humanisme.»

Er det ikke interessant?! Dette inspirerer meg! Veldig! Og dette er det som opptar meg aller aller mest for tiden!

ET HELHJERTET LIV. Smak på det!

For å gå tilbake til det den amerikanske forskeren Brenè Brown har sett på. Hun har forsket på og sett på hva som gjør at mennesker lever og elsker med hele seg, med hele sitt hjerte.

Dette er jo noe vi alle søker og lengter etter! Hva er det disse «helhjertede menneskene»  gjør som gir dem så rike og inspirerende liv? Jo, det handler om å omfavne sin egen utilstrekkelighet og sårbarhet. Det handler om glede og takknemlighet og det handler om hvile og lek.

Hun sier at hovedingrediensene i et helhjertet liv er preget av mot, medfølelse og tilhørighet. Hun snakker om at det er nettop sårbarheten som dulter oss i vennlig retning. Hun forteller at sårbarheten er vårt mest presise mål på mot. At åpenheten er skammens verste fiende, og hvordan mennesker som deler sin historie, gjør det varmere, morsommere og mindre ensomt for andre å være til. «Jeg ser nå hvordan det å ta eierskap til vår egen historie, og elske oss selv gjennom den prosessen, er det modigste vi noensinne kommer til å gjøre.»

Fra boka Raushetens tid av Kathrine Aspaas.

I love it! Dette har jeg lest så mange ganger nå og jeg lar det treffe meg som piler som treffer blinken hver gang! Dette er virkelig det det handler om! Praktisere hver dag. Komme tilbake til det myke og varme inni oss. Omfavne alt det vi er. Det mørke og det lyse. Det vi liker ved oss selv og det vi ikke liker så godt. Ta imot hele pakka! Og gradvis vise mer og mer av hvem vi er. Da blir verden et mye vennligere sted å være i <3

 

 

 

 

2 Comments

  1. MAMMA

    Dette treffer meg også Kari. Så heldig jeg er når du deler med meg også. Jeg har nok ikke vært så modig i mitt liv jeg, bare litt. Stolt av deg, du inspirerer meg. Stor klem mamma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *