Bevegelse, flyt og glede på din arbeidsplass?

IMG_3735

 

Hva med litt dans og bevegelse for økt tilstedeværelse, livsglede og avspenning?

I høst utvidet jeg tilbudet med 5 rytmer til også å gjelde bedrifter og institusjoner.  De fleste mennesker kjenner på stress i sin hverdag. Dette preger også hverdagen på arbeidsplasser og for mennesker i institusjoner. Vi skal yte mer, produsere raskere og være tilpasningsdyktige i tider med raske endringer. Mer ro, glede og tilstedeværelse er noe vi alle hungrer etter. I dag snakkes det mye om mindfulness og stressmestring. I 5 rytmer tilbyr vi en bevegelsesorientert tilnærming til kropp og sinn, tilstedeværelse eller mindfulness om du vil, gjennom bevegelse. Egil W. Martinsen, lege, spesialist i psykiatri og leder for Forskningsinstituttet ved Modum Bad og Norsk Forening for Kognitiv Terapi har forsket mye på sammenhengen mellom bevegelse og psykisk-fysisk helse. Helsefordelene er mange.

Settes kroppen i bevegelse, vil også tanker og følelser komme i bevegelse, og en helingsprosess vil settes i gang. 

Jeg erfaring fra å jobbe med mennesker både som fysioterapeut, kraniosakralterapeut og lærer i 5 rytmer. Blant annet har jeg mange års erfaring med å jobbe med kreftpasienter fra jobber på Ullevål Sykehus, St. Olavs Hospital og Montebellosenteret på Mesnali. Bruk av 5 rytmer for kreftpasienter har jeg svært god erfaring med. Med denne erfaringen i bunnen har jeg både en trygghet og ydmykhet i forhold til å jobbe med mennesker, unge som gamle og syke som friske.

Dans og bevegelse er en fantastisk måte å bringe liv og sirkulasjon til mennesker.

Som vi nå vet vil både psyken, det mentale og den generelle helsetilstanden ha stor glede av dans og bevegelse. Studier viser at dans, rytmer og bevegelse påvirker oss på mange plan.

Den psykiske helsa:

 • kan forebygge og redusere depresjon og angst-symptomer
 • øker selvtillit og selvfølelse
 • reduserer stresshormoner og øker lykkehormoner
 • øker fellesskapsfølelsen

Den mentale helsa:

 • bedrer hukommelsen
 • bekjemper alzheimers
 • styrker intelligensen
 • øker kreativiteten

Den fysiske helsa:

 • hjelper hjertet ditt
 • øker energien
 • forbedrer fleksibilitet, styrke og utholdenhet
 • øker sirkulasjonen

Hvor flott er ikke det?

Jeg lager skreddersydde kurs og har tilbud for ulike institusjoner og arbeidsplasser som kan ha glede av en kroppslig og meditativ praksis. Det kan være barnehager, skoler, helseinstitusjoner og arbeidsplasser.

Hvis dette kunne være av interesse, ta gjerne kontakt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *