Stillhet – distraksjoner – oppmerksomhet

dsc09991

I helga deltok jeg på et workshop i 5 rytmer i Oslo. Det var avslutningen av et kursløp som har gått over 5 helger i 2016. En fantastisk reise – som har gitt nye innsikter og masse masse påfyll, både personlig og ikke minst i forhold til min jobb. Vi har danset oss gjennom, det som vi i 5 rytmer kaller, Heartbeat, der hver rytme er knyttet til en av våre universelle følelser. Vi har gjenkjent og latt energien til følelsene bevege seg gjennom oss og blitt oppmerksomme på vårt forhold til de ulike følelsene – hvor åpner jeg opp, hvor stenger jeg av?

Denne helga var det rytmen «stillhet» som var tema og kvaliteten medfølelse, compassion. En tilstand vi alle kan gjenkjenne. Når livet får leve i oss og gjennom oss, når vi har en evne til å se det menneskelige i oss selv og i andre. Når vi ikke er separert fra noe i oss selv, ei heller fra andre. En tilstand som kjennes dypt fredfull og meningsfull, uavhengig om det stormer rundt oss. En stødighet. En ro.

Er det ikke fantastisk? – Dette bor i oss! I kroppene våre, i hjertene våre, i sjela vår. So simple! But still…

Kan du kjenne deg igjen i at du lett kan la deg bli distrahert? Ha en følelse av å være fragmentert? «Burde jeg følt det annerledes?… Nei, dette kan jeg ikke tenke… Det er bare jeg som har det slik… Jeg må slutte med dette…»

Tankestøyen tar over og vi stivner til. Og vi bruker tonnevis med energi på å stoppe oss selv.

Jeg tror det er noe vi alle kan gjenkjenne. Og i vår tid har vi ekstremt mange kanaler vi kan fordele oppmerksomheten vår på og vi blir overveldet, nærmest til alle døgnets tider, hvis vi ikke tar bevisste valg. Sinnet vårt blir bombardert innenfra og utenfra. Tankekaos og liten forbindelse til kroppen. Vi går rundt med en halvtilfreds følelse av å gå på autopilot, kanskje uten å være klar over det.

Gabrielle Roth snakker om inertia.

The opposite of flowing is the tendency to fall into inertia, where we remain stagnant, in a fixed condition without change. This resistance to movement, experimentation, or deviation keeps us acting in habitual and predictable patterns… 

By increasing our awareness of our own energy, beginning with our own body, we can recognize reoccurring patterns that exist in our lives. With this deepened awareness we are more able to accurately read our own energy and the energy of the people around us. This knowledge helps us to pierce the “veil of familiarity” (our habitual ways of seeing and reacting to the world) and move with the existing energy, rather than resisting, and thereby strengthening that which we resist. We can act more harmoniously while better understanding the needs, fears, pains, and desires of others. This allows us to become more compassionate and supportive of the needs of those around us

Da er vi tilbake til hva som er medisinen, mot alle våre distraksjoner og det å fryse fast i mentale ideer! Vi har nemlig et valg! Vi kan velge hvor vi vil oppmerksomheten vår skal gå; vi kan fortsette å la oss bli distrahert eller vi kan velge å samle oppmerksomheten. Samle alle fragmentene og kjenne alt livet i kroppen. La det få puste, danse og bevege seg igjennom oss.

Medisinen ligger i denne kontakten. Når vi er i kontakt er det bevegelse. Det er derfor det er så fint å ha en praksis – som vi gjentar. Slik at vi gang på gang blir minnet på det som er sant – at vi finner svarene i oss selv – at alt kan få være – og at alt er i bevegelse. Gang på gang… på gang…

Let`s keep dancing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *